Το έργο CHANGE συμμετείχε ενεργά σε μια σειρά από δράσεις που σαν στόχο είχαν την προώθηση του ποδηλάτου ώς μέσο καθημερινής μετακίνησης αλλά και την ενημέρωση των πολιτών τόσο για τις έως τώρα όσο και για τις επικείμενες δράσεις του έργου. Πιο συγκεκριμένα το CHANGE ήταν παρών:

Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών – Παράρτημα Μακεδονίας Θράκης κατά τη διάρκεια της έκθεσης ήταν διαθέσιμα για κοινόχρηστη χρήση τα δυο ειδικά ποδήλατα που κατασκευάστηκαν στα πλαίσια του έργου και απευθύνονται σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και τον συνοδό τους. Η δράση αυτή καλύφθηκε ειδησεογραφικά τόσο από ενημερωτικά portal όσο και από την ΕΡΤ3 με ζωντανή σύνδεση.

 

Στην εκδήλωση Voltάρω.

Τα ποδήλατα του CHANGE Voltάραν επιτυχώς στο 5o Voltάρω που διοργανώθηκε την Κυριακή 26/09/2021 για 5η συνεχή χρονιά από την Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος/ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης! Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τον στόλο κοινόχρηστων ποδηλάτων του έργου που σημειώνεται ότι είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητος. Τις εντυπώσεις πάντως έκλεψε το ποδήλατο για χρήστες με αναπηρία. Πολλοί έκαναν βόλτα με το εν λόγω όχημα, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι’ αυτό έδειξαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

 

Σε εκδήλωση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας κινητικότητας από το Δήμο Καλαμαριάς.

Ο Δήμος Καλαμαριάς την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2021, προχώρησε στην πιλοτική πεζοδρόμηση της οδού Νικολάου Πλαστήρα. Κατά τη διάρκεια αυτής οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από το πλούσιο προωθητικό υλικό που διανεμήθηκε τις δράσεις του έργου, ενώ παράλληλα είχαν την δυνατότητα να εξοικειωθούν με την χρήση του ποδηλάτου κάνοντας μία βόλτα με τα ηλεκτροκίνητα κοινόχρηστα ποδήλατα του έργου.